Almaágyon sült csülök

Almaágyon sült csülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db csülök
  • 3 db lila hagyma
  • 3 db alma
  • 2 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

A csülköt mindenhol alaposan besózzuk. A hagymát nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk. Egy tepsi közepére tesszük a felszeletelt almát, majd körérakjuk a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, és rátesszük a babérlevelet. Ezután a bőrös felével felfelé, a tepsi közepére tesszük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük.

Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt, puhára pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, a csülköt megfordítjuk, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg szép pirosra sül a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd visszatesszük a sütőbe és a bőrös felét is szép pirosra sütjük. Közben ízlés szerint köretet készítünk mellé.

Neked ajánljuk