Alma fahéjas bundában

Alma fahéjas bundában

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db édes alma
  • 2 db tojás (közepes)
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • liszt (amennyit majd felvesz)
  • 1/2 citrom leve

a sütéshez:

  • kb. 5 dl olaj

a forgatáshoz:

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük. Ezután megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy tálba beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat.

Az almaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába, majd óvatosan beletesszük a felforrósított olajba. Ezután a hőfokot mérsékeljük, majd az almaszeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (Sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)

Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) összekeverjük a cukrot és az őrölt fahéjat. A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan kiemeljük az olajból, majd még forrón megforgatjuk a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a fahéjas cukorban megforgatott almaszeleteket langyosan kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk