Alj nélküli mangó-papaya torta

Alj nélküli mangó-papaya torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

24 cm-es kerek tortaformához:

  • 50 g barna cukor
  • 25 g méz
  • 65 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás (szétválasztva)
  • ½ csomag sütőpor
  • 500 g sovány túró
  • 50 g gríz
  • 150 g mangó
  • 150 g papaya

Elkészítés:

A barna cukrot, a mézet, a vajat és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a tojás sárgákat egyesével hozzáadagolva, tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót is.

A túrót összetörjük, hozzáadjuk a grízt, majd a tojássárgájával készült masszába keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és könnyed, laza mozdulatokkal a tojássárgájás masszába dolgozzuk.

A massza 2/3-át a formába öntjük, a gyümölcsöket a tetejére szórjuk, majd befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

A sütőből kivéve pihentetjük, ha kihűlt, 8 szeletre vágjuk.

A recept bármilyen más gyümölccsel is elkészthető. Pl: körte, lichi, őszibarack.

(Használjunk teflon bevonatú tortaformát, mert azt nem szükséges zsiradékkal kikenni, így desszertünk még kalória szegényebb lehet.)

Neked ajánljuk