Alföldi töltött káposzta

Alföldi töltött káposzta
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg sertés dagadó vagy lapocka
  • 2 marék rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 egész tojás
  • bors
  • 24 db szárma /savanyú káposzta levél/
  • 50 dkg savanyú apró káposzta
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt sertés dagadó
  • 4 babérlevél
  • a rántáshoz:
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kg sertés dagadó vagy lapocka
  • 2 marék rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 egész tojás
  • bors
  • 24 db szárma /savanyú káposzta levél/
  • 50 dkg savanyú apró káposzta
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt sertés dagadó
  • 4 babérlevél
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a darált húst, beleütjük a tojást, rászórjuk a kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a rizst, meghintjük a pirospaprikával. Összegyúrjuk és megtöltjük a káposzta leveleket (a káposzta levelek vastag torzsáját kivágjuk).

Egy nagyobb lábasba belerakjuk a kimosott apró savanyú káposzta felét. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal, majd erre rakjuk a megtöltött káposztákat. Befedjük a maradék apró savanyú káposztával és szintén befűszerezzük és rárakjuk a füstölt tarját. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Lefedve lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Ha megfőtt a töltött káposzta, berántjuk. A rántáshoz felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet és zsemle színűre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, beleszórjuk paprikát, összekeverjük, felöntjük hideg vízzel és a káposztára öntjük. Jól kiforraljuk (legalább 5 percig), hogy a liszt íze ne érződjön. Langyos tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!