Alföldi tojásos lecsó

Alföldi tojásos lecsó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db fehér tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • fél sárga kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • bors
  • 2 teáskanál pörölt pirospaprika
  • 4 db fehér tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • fél db sárga kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • bors
  • 2 teáskanál pörölt pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát tisztítás után félfőre (előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre), a paprikákat szélesebb csíkokra, a paradicsomot nagyobb kockára vágjuk. Veszünk egy nagyobb serpenyőt, belerakjuk a zsírt, felforrósítjuk, majd rádobjuk a hagymát és megdinszteljük.

A hagymára rárakjuk a felszeletelt paprikát és együtt tovább pároljuk, kicsit zsírjára sütjük, majd következik a kockára vágott paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, együtt tovább pároljuk, de nem főzzük szét a paprikát inkább harapós ropogós legyen. Megszórjuk piros paprikával és összekeverjük.

A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk villával felverjük, majd ráöntjük a lecsóra, összekeverjük és rezgősre sütjük. (Inkább lágy legyen, ne szárítsuk ki.)

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!