Alföldi gulyásleves kanállal szaggatott galuskával

Alföldi gulyásleves kanállal szaggatott galuskával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés csont nélküli tarja
  • 1 szál sárga répa
  • 1 szál zöldség
  • 10 dkg zeller gumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db krumpli
  • 2 db zeller szár
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk. A húst is hasonló kockára vágjuk. A zsírt feltesszük melegedni, megdinszteljük benne az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, és következik a kockára vágott hús. Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.

Ezután rátesszük a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük, majd rászórjuk a piros paprikát és felengedjük 2 l vízzel. Beletesszük a tv paprikát, a paradicsomot, a zellerszárat és a petrezselyem zöldet. Lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a gulyásleves, elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, hogy lágy galuska tésztát kapjunk.

Amikor a leves már majdnem megfőtt, egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát és egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek, akkor elkészült a finom gulyásleves.

Neked ajánljuk