After Eight torta eperszemekkel

After Eight torta eperszemekkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 30 dkg After Eight
  • 7,5 dl tejszín
  • 6 lap zselatin

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. sütőpor

Valamint:

  • 10 dkg After Eight
  • 25 dkg eper
  • 1 tasak piros tortazselé
  • 2 ek. cukor
  • mentalevelek

Elkészítés:

A töltelékhez tejszínben felfőzöm az After Eight lapokat, majd 1 éjszakát hűlni hagyom.

A tésztához vajat, cukrot, tojássárgákat, reszelt csokit, darált mandulát, sütőport keverek ki, majd felvert fehérjehabot forgatok bele.

Sütőpapírral borított tortaformába simítom a tésztát és 25 percen át sütöm.

A krémet felverem habbá és vízben olvasztott zselatint vegyítek bele, majd a tortalapra halmozva hűtőbe teszem 1 órára.

Felezett eperszemekkel dízsítem a tetejét és elkészített tortabevonóval bevonom, végül a csokilapokkal és mentalevelekkel díszítem.

Neked ajánljuk