After Eight „ravioli”

After Eight „ravioli”
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 db After eight csokoládé
  • 1 db tojásfehérje
  • a díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 db After eight csokoládé
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A vajat összemorzsoljuk a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet, sütőport, és a tojássárgáját, majd tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve a hűtőben pihentetjük 1 órán át.

Pihentetés után lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk, majd 6x4 cm-es darabokra vágjuk. A széleit megkenjük tojásfehérjével, és minden lapocskára teszünk egy félbevágott csokoládé-darabot. A tésztát összehajtjuk, a széleket lenyomkodjuk.

Papírozott lapra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percen át sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük.

A csokoládékat megolvasztjuk, kis papírzsákokba töltjük, és csíkokat húzunk rá a sütik tetejére.