Áfonyás túrós

Áfonyás túrós

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg áfonya
  • 50 dkg krémes túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszínből vert kemény hab
  • 1 csomag habfix
  • 8-10 evőkanál kukoricapehely

a tetejére:

  • 4 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük. Az áttört túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, és kinyomott levével. Belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd végül a habfixes kemény habot.

6 db kis porcelán tálka (1,2-1,5 dl-es) aljába beletesszük a krém felét. Rátesszük az áfonyát, arra a kukoricapelyhet, és végül betakarjuk a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük 30-40 percre. Tálaláskor tetejére szórjuk a barnacukrot, és cukrász fáklyával rápirítjuk.

(Ha nincs ilyen szerkezetünk, akkor tegyük a sütőt grill funkción a maximum hőfokra, és amikor már nagyon forró, tegyük a sütőbe a formákat. A cukor hamar rápirul.)

Amikor kész, a karamell tálaljuk.

Neked ajánljuk