Áfonyás pogácsa glutén-, laktóz- és cukormentesen

Áfonyás pogácsa glutén-, laktóz- és cukormentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 175 g Nutrie Free Dolci gluténmentes süteményliszt
  • 175 g Schar B mix gluténmentes liszt keverék
  • 5 g száraz élesztő
  • 5 ml Inka Sweet Stevia (vagy 3 evőkanál cukor)
  • 100 g Vénusz laktózmentes margarin
  • 1 tojás
  • 1,5 dl laktózmentes tej
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj
  • 0,5 dl laktózmentes tejföl
  • 1 kis üveg vanília kivonat
  • 7 dkg szárított áfonya
  • 175 g Nutrie Free Dolci gluténmentes süteményliszt
  • 175 g Schar B mix gluténmentes liszt keverék
  • 5 g száraz élesztő
  • 5 ml Inka Sweet Stevia (vagy 3 evőkanál cukor)
  • 100 g Vénusz laktózmentes margarin
  • 1 tojás
  • 1,5 dl laktózmentes tej
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj
  • 0,5 dl laktózmentes tejföl
  • 1 kis üveg vanília kivonat
  • 7 dkg szárított áfonya

Elkészítés:

A lisztet az élesztőt, az útifűmaghéjat, az Inka Sweet Steviat összekeverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet, a szobahőmérsékletű vajat, a tejfölt, vaníliát és hozzákeverjük az áfonyát is. A robotgép dagasztó pálcájának segítségével nagyjából 10 percen át keverjük, majd hagyjuk kelni a tésztát minimum egy órán át. (Én most egyéb elfoglaltságaim miatt két órán át kelesztettem.)

Ezután rizsliszttel szórt szilikon lapon, vagy gyúródeszkán 3-4 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

Zsírpapírral ellátott tepsibe rakjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, és a tepsibe hagyjuk még pihenni 10 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, nagyjából 20-25 perc alatt.

Megjegyzés:

A receptet Virág Kata küldte be. Köszönjük!