Áfonyás pite

Áfonyás pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 darabhoz:

A tésztához:

  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • pici só
  • pici szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • pici só
  • 12,5 dkg kék áfonya
  • pici citromlé
  • 0,5 dl víz
  • 2 db alma

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a zsírt és a vajat egy tálban a többi hozzávalóval! Tegyük 20 percre hűtőbe!

Töltelék:

Kockázzuk fel a meghámozott almákat! Tegyük egy edénybe, szórjuk meg fahéjjal, majd locsoljuk meg kis vízzel! Forraljuk be 9 perc alatt! Tegyük bele az áfonyákat, és pároljuk tovább még 3 percig! Akkor kész, ha elfőtt az összes lé!

Nyújtsuk 3 mm vastagra a tésztát! Béleljük ki a tésztával a kikent piteformákat úgy, hogy legyen 1 kis pereme a tésztának! Nyújtsuk ki újra a maradékot, és szaggassunk ki belőle 4 kerek tetőt!

Töltsük meg a pitekosárkákat a töltelékkel! Kenjük meg a szélét tojással, majd borítsuk be a tetejével! Ezt is kenjük meg a tojással, majd szurkáljuk meg! Hintsük meg az egészet cukorral! Süssük meg 20 perc alatt 200 fokos sütőben!

Neked ajánljuk