Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt a reszelt citromhéjjal és néhány csepp aromával összekeverjük, és leöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje.
Egy tálban habosra keverjük a puha vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot. A cukros vajhoz keverjük a 2 tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és apránként a tojásos, vajas masszához adjuk. Hozzákeverjük a natúr joghurtot.
A szárított gyümölcsről leöntjük a vizet, papírtörlőn megszárítjuk, picit belisztezzük, és hozzákeverjük a masszához.
PapíRkapszlikba kanalazzuk, és forró sütőben (175 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.
(Én 6 darab hatalmas muffint sütök ebből a tésztából. A kapszlikat szinte teljesen megtöltöm /nem félig/, és így hatalmasra feljönnek a sütemények, de nem folyik szét a tészta.)
Megjegyzés:
A receptet Petrasaghy küldte. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
klasszikus
,
házias
,
uzsonna
,
gyerekzsúr
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
45 perc
,
desszert
,
szénhidrát
,
joghurtos
,
muffin