Áfonyás mille-feuille

Áfonyás mille-feuille

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag előre kinyújtott nyújtott leveles tészta
  • 2 dl tejszín
  • 250 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag friss áfonya
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant zselé fix

Elkészítés:

A leveles tésztát megpróbáljuk 12 db egyenlő részre vágni. A tészta csíkokat tepsibe rakjuk, majd egyenként megszórjuk cukorral, és 20 percre hűtőbe tesszük.

Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a citromos krémet. A mascarponét 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a levét, ezzel is elkeverjük. A tejszínbe beleszórjuk a zselé fixet, és kemény habbá verjük. Végezetül a tejszínhabot apránként belekeverjük a mascarpone krémbe.

A tésztánkat kivesszük a hűtőből és újra megszórjuk a tészta csíkokat cukorral és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 12 percre. Hűlni hagyjuk. Veszünk egy habzsákot, belerakjuk a citromos sajtkrémet, szép kis rózsákat nyomunk a ropogós tésztára, majd áfonyával kirakjuk. Következik a második lap, amit ráteszünk, ismét krém következik, majd áfonya. A harmadik lap alját is megkenjük krémmel vékonyan, hogy ne csússzon le, ismét krém, áfonya, majd a negyedik lap alját is megkenjük krémmel – ez lesz a tető.

A receptet Szekeres Lajosné Kári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk