Áfonyás kekszek

Áfonyás kekszek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 10 darabhoz
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg joghurt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg áfonya
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

Közepes tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd beletördeljük a vajat, kézzel jól összedolgozzuk. Egy másik, kisebb tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat. A szárazhoz öntjük a nedves hozzávalókat, és egy villával alaposan összedolgozzuk őket. Nem szabad túl sokat dolgozni rajta, mert akkor nem lesz jó az állaga a kész süteménynek. Utolsó lépésként pedig belekeverjük az áfonyákat óvatosan, nehogy összetörjenek.

A masszából evőkanálnyi adagokat kanalazunk a tepsire. Kicsit szétfolyik, azért hagyjunk jó sok helyet köztük. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig hűlni hagyjuk, utána már fogyasztható is.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti