Áfonyás gríztorta sütés nélkül

Áfonyás gríztorta sütés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 200 gramm búzadara
  • 150 gramm cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só
  • valamint
  • 50 g vaj
  • 400 g áfonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter tej
  • 200 gramm búzadara
  • 150 gramm cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só
  • valamint
  • 50 g vaj
  • 400 g áfonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tejből, búzadarából, cukorból és vaníliás cukorból a szokásos módon, folyamatosan kevergetve tejbegrízt főzünk, a legvégén lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat, így sokkal krémesebb lesz majd. Ezután félretesszük.

Az áfonyát megmossuk, összeturmixoljuk. Egy kisebb lábasban tűzre tesszük, a gyümölcs édességétől függően adunk hozzá cukrot (nálam ez 2 evőkanálnyi volt), majd az étkezési keményítőt hozzáadva összefőzzük, majd a tűzről levesszük.

Egy 20 cm-es tortaforma alját az olajjal bekenjük, majd zsírpapírral kibéleljük. A gríz felét beleöntjük, eligazítjuk (ha ezt vizes kanállal tesszük, nem ragad majd a gríz). Ráöntjük az áfonyaszósz felét, erre jön a másik adag gríz, végül az áfonya.

Megvárjuk, amíg langyosra hál, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Utána már gyönyörűen szeletelhető a krémes finomság.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!