Áfonyás fehércsokoládés pite

Áfonyás fehércsokoládés pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 10 dkg áfonya
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só

a tetejére:

  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük. A fehércsokoládét apró darabokra vágjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a piteformát sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vanília kivonatot, a sót, a ricottát és a keményítőt.

A fehérjehabot lassú keverés mellett a krémhez keverjük, majd 1 marék gyümölcs és fehér csoki kivételével ezeket is hozzáadjuk.

A piteformába öntjük, és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrzök, mert nem szabad túlsütni.

A még meleg pitére vaníliás porcukrot szórunk és a maradék gyümölccsel és fehér csokival díszítjük.

A receptet Ondok Timi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk