Áfonya szelet

Áfonya szelet
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 2 bögre áfonya
  • 2 bögre joghurt
  • 1 tasak zselatin (20 g)
  • 300 ml cukrászhab
  • 8 kanál porcukor
  • *
  • a tetejére
  • 2 dl tejszínhab
  • ízlés szerint porcukor
  • 8 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 bögre áfonya
  • 2 bögre joghurt
  • 1 tasak zselatin (20 g)
  • 300 ml cukrászhab
  • 8 kanál porcukor
  • 2 dl tejszínhab
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit tovább verjük.

A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton). Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és minden adagolás után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).

A krémhez a joghurtot egy tálba tesszük és összekeverjük 5 kanál porcukorral. Az áfonyát ledaráljuk, hozzáadjuk a joghurthoz és elkeverjük. A habot keményre verjük, amit szintén a krémhez adunk és összekeverjük a zselatin porral meg a joghurtos masszával.

A tetejére a habot lágyabbra verjük, mert úgyis megdermed és könnyebben lehet majd kenni.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejére is rakunk krémet és arra rá a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük minimum 4 órára, de a legjobb, ha egész éjszaka tud pihenni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti