Adventi naptár

Adventi naptár

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 32 dkg cukor
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1,5 dl víz

A sziruphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé

A díszítéshez:

  • aszalt gyümölcsök
  • mandula
  • mogyoró

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához margarint, porcukorral kikeverek. A méz, fűszerkeverék, szódabikarbóna és a só is mehet bele, utána vízzel és liszttel gyúrom a tésztát simára, cipóvá. Éjszakán át hűtőben hűtöm.

Másnap kartonból fenyőfaformát vágok ki (kb. 25x45 ), majd 24 részre osztom. A tésztát kinyújtom 3-4 mm vastagra és sablonnal körbevágom, majd feldarabolom 24 részre. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm, 210 fokon, 7-8 percen át. A felesleges tésztából formákat, díszeket készítek és ezt is kisütöm külön.

A sziruphoz viet forralok cukorral és a forró sütit lekenem vele, majd hűlni hagyom.

A kétféle olvasztott csokival bevonom a tésztadarabokat és a szilárdulás előtt lehet, még lehet díszíteni, ahogy szeretném.

A mázhoz felverem a fehérjét és annyi porcukrot szórok bele, hogy a massza még tudjon folyni, valamennyire. Nyomózsákba töltve számozom ezzel a sütiket 24-ig. Ha megszilárdult, akkor összerakom a fenyőfát.

Neked ajánljuk