Adventi koszorú

Adventi koszorú

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárga
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl tej
  • 2 kk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

a töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kevés rum

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összedolgozom.

A mazsolát kevés rumban áztatom.

A megkelt tésztát kinyújtom kb. 50x30 centisre.

Vaníliás cukorral kikevert vajjal lekenem, ráhalmozom a mazsolát, a levével locsolom és kakaóporral, cukros dióval szórom.

Szorosan feltekerem és koszorúvá hajtom.

Kikent tepsibe fektetem, 2 centinkét beirdalom kicsit és tojássárgával lekenem.

5 percet sütöm nagy lángon, majd mérsékelve a hőfokot, készre sütöm.

Neked ajánljuk