Adventi fahéjas kalács

Adventi fahéjas kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 37,5 dkg fehér és teljes kiörlésű liszt
  • 5,5 dkg cukor
  • 80 ml tej
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 tojás
  • 1 tasak expressz élesztő
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 60 ml víz

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál vaj
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Összekeverem a kétféle lisztet, élesztőport,cukrot, majd összemelegítem, forralás nélkül a tejet, vizet, vajat és hűlni hagyom kicsit.A lisztes és a tejes keveréket összeadom, illetve belekerül még a víz, vanília és a tojások.Jól összedagasztom, hogy az edény falától elváljon, majd hagyom körülbelül a kétszeresére megkelni, addig cukrot keverek össze fahéjjal és szerecsendióval.Vajat melegítek barnulásig.

Kinyújtom a tésztát lisztezett felületen és megkenem vajjal, majd meghintem a fahéjas cukorral.Ezt a tésztát felcsíkozom és a kb. 8 cm széles csíkokat egymásra rakom és felvágom téglalapokra.Az így keletkező oszlopokat szorosan berakjuk egy kilisztezett, kivajazott kenyérsütő formába, majd megsütöm előmelegített sütőben.Mielőtt hozzálátunk hagyjuk pihenni 20 percet.

Neked ajánljuk