Abált rántott dagadó tejszínes brokkolival

Abált rántott dagadó tejszínes brokkolival

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg dagadó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 6 szem bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • morzsa

A sütéshez:

  • olaj

A tejszínes brokkolihoz:

  • 50 dkg brokkoli rózsa
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 dl tejszín
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A dagadót megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát félbevágjuk, és a fokhagymával, sóval, borssal, babérlevéllel vízben főzni kezdjük. Amikor forr, beletesszük a húst, majd lefedve, nagyon lassan főzzük. (A víznek nem kell zubogva forrni.) Amikor a hús puha, kiemeljük, tálcára tesszük. Nehezéket teszünk rá, hűtőszekrényben préseljük egy éjszakán át.

Másnap szeletekre vágjuk, sózzuk, és a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, és morzsába forgatjuk. Tálalás előtt bő, forró olajban kisütjük, papírra téve leitatjuk a felesleget.

A tejszínes brokkolihoz a brokkoli-rózsákat sós, forró vízben 5 percen át főzzük, majd levesszük a tűzről, és kiszedjük a vízből. Vajon megfuttatjuk a gorombára vágott hagymát, majd ráöntjük a tejszínt, és kevés vizet is teszünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele reszelt szerecsendiót. Összeforraljuk. Beletesszük a brokkoli-rózsákat és kíméletesen összefőzzük, amíg a brokkoli roppanósan puha nem lesz. Tányérra szedjük, és a rántott dagadóval tálaljuk.

Neked ajánljuk