A világ legkrémesebb sajttortája

A világ legkrémesebb sajttortája
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 700 g zsírosabb krémsajt
  • 200 g cukor
  • 5 db tojás
  • 500 ml tejszín
  • 30 g étkezési keményítő
  • vanília kivonat (ízlés szerint)
  • 700 g zsírosabb krémsajt
  • 200 g cukor
  • 5 db tojás
  • 500 ml tejszín
  • 30 g étkezési keményítő
  • vanília kivonat (ízlés szerint)

Elkészítés:

A krémsajtot a cukorral gépi habverővel elkeverjük (de csak pár másodpercig!), majd hozzászitáljuk az étkezési keményítőt, és ezzel is pár másodpercig keverjük. (Tényleg nem kell több ideig!)

Külön edényben villával felverjük a tojásokat, majd a gépi habverő legalacsonyabb fokozatán összedolgozzuk az alapunkkal. (Ezt is csak 10-15 másodpercig.) Legvégül hozzáöntjük a tejszínt is, ezt is elkeverjük benne pár másodperc alatt. 2

Sütőpapírral bélelt tortaformában 220 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 percig sütjük.

Ezzután szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, és hűtőbe tesszük, vagy azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti