A tökéletes mézeskalácsházikó

A tökéletes mézeskalácsházikó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 38 dkg méz
  • 1 kg liszt
  • 1 tojás
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 mk szódabikarbóna
  • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A mézet lassú tűzön a margarinnal és a cukorral olvasszuk össze. Amíg hűl, keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat. A mézeskalács fűszerporból fél tasakot ajánlunk, mert különben nagyon tömény lehet. Amikor már csak langyos a mézes keverék, öntsük hozzá a fűszeres liszthez, és adjuk hozzá a tojást is.

Alaposan dolgozzuk össze, majd 1-2 órát hűvös, nem hideg helyen pihentessük.

Szaggatáskor a tésztával kis adagokban dolgozzunk, kb. egy maréknyit nyújtsunk ki 4 mm vastagra.

Sütéshez melegítsük elő a sütőt, a formákat sütőpapírral lefedett tepsin süssük legalább 1 cm távolságra egymástól közepes tűzön 8-10 percig. Akkor jó, amikor a széle kezd színt kapni.

Ebből az adagból kijön a mézeskalácsházikó és hozzá még egy tálcányi forma is.

Neked ajánljuk