A legpuhább linzer karika

A legpuhább linzer karika
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 csomag vaníliás cukrot használok)
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél narancs és fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • továbbá:
  • sárgabarack lekvár
  • vaníliás porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 csomag vaníliás cukrot használok)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél narancs és fél citrom reszelt héja
  • csipet
  • sárgabarack lekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, végül a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. (Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!)

Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az egy óra kivesszük, kicsomagoljuk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük, és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. (Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!)

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) 10-12 perc alatt világosra sütjük.

A már kihűlt linzereket lekvárral összeragasztjuk, ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti