A legfinomabb és legegyszerűbb pogácsa

A legfinomabb és legegyszerűbb pogácsa
Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 kanál só
  • 1 sütőpor
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 kanál
  • 1 sütőpor
  • 1 tojás + 1 a kenéshez

Elkészítés:

Pontosan azt tudja, amit a neve ígér.

A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kis liszttel megszórjuk, a lényeg, hogy ne ragadjon a tészta. 3-szor hajtogatjuk, közte fél órát a hűtőben pihentetjük.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét vízszintesen, majd átlósan bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojássárgájával bekenjük.

Mint minden pogácsát, ezt is forró sütőben – legalább 200 fokon – kell sütni, ha van, légkeveréses funkcióval.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!