A legfinomabb áfonyás muffin

A legfinomabb áfonyás muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt
  • fél bögre kristálycukor
  • fél teáskanál só
  • 1 és fél teáskanál sütőpor
  • 1 bögre friss áfonya és még néhány a tetejére
  • 1 citrom héja
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • fél teáskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • (a bögre 2,5 dl-es
  • 2 bögre liszt
  • fél bögre kristálycukor
  • fél teáskanál
  • 1 és fél teáskanál sütőpor
  • 1 bögre friss áfonya és még néhány a tetejére
  • 1 citrom héja
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • fél teáskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • (a bögre 2,5 dl-es

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük és a muffin sütőformába tesszük a papírkapszlikat.

Egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és összekeverjük. Beleszórjuk az áfonyát és a reszelt citromhéjat. Óvatosan keverjünk rajta párat. Ezzel a megoldással a liszt rátapad az áfonyákra és meggátolja azt, hogy sütés közbe lesüllyedjenek alulra.

Egy tálba öntjük a tejet, a vanília aromát és az olajat, majd egy villával alaposan összekeverjük. Ezután a tejes keveréket hozzáöntjük a liszteshez, majd egy spatulával óvatosan, de határozott mozdulatokkal összekeverjük a masszát úgy, hogy ne maradjon száraz liszt sehol. A kész masszát a papirkapszlik 2/3-áig töltjük. Végezetül pár áfonya szemet is rászórunk, hogy szebbek legyenek.

Az előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesz szuper, ha a tetejük aranybarnára sül. (Egy fogpiszkálóval lehet ellenőrizni a belsejüket, hogy kellően átsültek-e.)

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti