A krumplileves legyen (savanyú) krumplileves

A krumplileves legyen (savanyú) krumplileves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 szelet bacon
  • 5 db krumpli
  • 1 db kápia paprika
  • 6 dl húsleves
  • 1 mk. pirospaprika
  • 6 savanyú uborka + a leve
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 szelet bacon
  • 5 db krumpli
  • 1 db kápia paprika
  • 6 dl húsleves
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 6 savanyú uborka + a leve
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kis csokor friss kapor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A bacont kis kockára aprítjuk, és zsírjára pirítjuk egy lábasban. Leöntjük a felesleges zsírt, a visszamaradt szalonnához adjuk a hagymát, kicsit sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A paprikát is hasonló darabokra aprítjuk. A hagymára szórjuk a burgonyát, a paprikát, és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, és fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük.

Közben az uborkát karikákra vágjuk. A tejfölben kikeverjük a kukoricakeményítőt. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk. A levesbe szórjuk az uborkát, a léből a tejfölhöz merünk, majd visszaöntjük a leves egészéhez. Egyet forralunk rajta. A végén uborkalével savanyítjuk, megszórjuk a kaporral.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti