A királynő tyúkhúslevese

A királynő tyúkhúslevese

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk
  • 2 adag leveszöldség
  • 3 liter húslé
  • 4 dl tejszín
  • 14 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítés:

A tyúkot a leveszöldséggel és a húslével legalább 2 órán át főztem.

Amikor a hús megpuhult, a tyúkot kicsontoztam. A mellehúsát vékony csíkokra vágtam, és félretettem. A tyúk többi részét pépesítettem.

Vajas rántást készítettem, és a tejszín felével lazítottam. A másik felét a 2 tojássárgájával elkevertem, majd a fenti anyagokat egyesítettem. Fehérborral kicsit megbolondítottam.

Hasonló receptek