3Bit szelet

3Bit szelet
Elkészítési idő
2,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 6 tojássárga
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • az összeállításhoz:
  • 25 dkg szögletes háztartási keksz
  • tej
  • rum
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dkg csokoládé
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 db tojássárga
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg szögletes háztartási keksz
  • tej
  • rum
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dkg csokoládé

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva keményre habosítjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojáshabba keverjük óvatosan a darált dióval együtt.

Egy közepes méretű tepsit kivajazunk-lisztezünk, és belesimítjuk a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűlni hagyjuk.

A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a pudingporral, és a tejet apránként adagolva hozzá elkeverjük. Feltesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A krémet elfelezzük, egyik felét sárgán hagyjuk, a másik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A kihűlt tésztára kenjük a sárga krémet, erre kerül szorosan egymás mellé háztartási keksz, amit előzőleg egy pillanatra rumos tejbe mártunk, majd a kekszre kerül a csokis krém, végül a tejszínhab, amire csokoládét reszelünk.

Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!