3bit süti

3bit süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál dió
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 5 + 2 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg margarin
  • ízlés szerint kevés rumaroma
  • valamint:
  • háztartási keksz
  • vaníliás cukorral ízesített keksz
  • 1 tábla csokoládé
  • apróra vágott dió
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál dió
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 6 db tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • kevés rumaroma
  • háztartási keksz
  • vaníliával ízesített cukor
  • 1 tábla csokoládé
  • apróra vágott dió

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az olajat. A sütőport a liszthez keverjük, majd a habhoz adjuk, végül belekeverjük a diót és a kakaóport is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).

A krémhez az 5 dl tejet kevés cukorral feltesszük főni. Ezalatt a 6 tojássárgáját a többi cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 csomag pudingot és a 2 dl tejet, végül szűrőn keresztül hozzáadjuk az előmelegített tejhez és besűrítjük.

A tűzről levéve belekeverjük a margarint, ízlés szerint kevés rumaromát, majd hűlni hagyjuk.

Miután kihűlt a tészta és a krém, összerakjuk a süteményt. A tésztára kenjük a krém felét, a tetejét egyenletesen befedjük a cukros tejbe mártott keksszel. Erre jön a krém másik fele, amibe belekevertük a megolvasztott csokoládét. Dióval szórjuk meg a tetejét.

Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, utána szeletelhetjük.

Megjegyzés:

A receptet Szilágyi Nóra küldte be. Köszönjük!