30 perces sajtos pogácsa

30 perces sajtos pogácsa
Elkészítési idő
4,0 19 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg trappista
  • 50 dkg margarin
  • 2 kis doboz tejföl
  • 4 egész tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • durván 1 kg liszt (annyit tegyünk bele, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk)
  • 50 dkg trappista
  • 50 dkg margarin
  • 2 kis doboz tejföl
  • 4 egész tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • liszt

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A sajtot lereszeljük, keveset félreteszünk a teteje szórásához.

Az összes hozzávalót összegyúrjuk és kb. 2 cm. vastagságúra kinyújtjuk (nem kell állni hagyni).

A legkisebb pogácsaszaggatóval szépen kiszúrjuk sütőpapíros vagy alufóliás tepsibe tesszük kb. 2 centis távolságra egymástól.

A pogácsák tetejét tojással bekenjük, majd rászórjuk a maradék sajtot (aki szereti, kevés köménymagot is szórhat rá).

Forró sütőbe tesszük, majd kb. 10 perc múlva közepesre állítjuk. Amikor aranysárga a pogácsák színe, még 2 percig hagyjuk sülni, utána már ki is vehetjük, mert készen van.

(4 nagy gáztepsinyi pogácsa lesz belőle, aki kevesebbet szeretne, felezze meg a hozzávalókat.)

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti