3 ízes habos rolni

3 ízes habos rolni

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a tészta hozzávalói:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • kevés tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojássárgája

a tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

a töltelékhez:

  • 3 db tojásfehérje kemény habja
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg darált mák
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 üveg magozott meggy

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőzsírpapírral vagy kivajazunk. A tészta cipókat egyenként kinyújtjuk (18×34 cm-re), megkenjük lekvárral, a két oldalát kirakjuk meggyszemekkel, a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk, a tészta közepe felé kb. 6 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek.

A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. A habot 3 részre osztjuk: egy részbe kókuszt, a másikba mákot, a harmadikba diót forgatunk, majd betöltjük vele a tészták szabadon hagyott részét (az egyikbe a kókuszos, a másikba a mákos, a harmadikba a diós hab kerül.)

A tésztákat 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintjük és felszeleteljük. (Nekem 33 szelet lett belőle.)

Szemüveges tészta vagy habos rolni, macskaszem – ki, hogy ismeri ezt a finom süteményt, ami nálunk karácsonykor is gyakran kerül az ünnepi asztalra.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk