15 perces Carbonara spagetti

15 perces Carbonara spagetti

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 375 g spagetti tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g Bacon szalonna, 2 cm hosszú darabokra vágva
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 csésze főzőtejszín
  • 2/3 csésze finomra reszelt parmezán sajt
  • bors

A tálaláshoz:

  • fél csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát egy nagy fazékban, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint puhára főzzük. Leszűrjük, majd visszatesszük a fazékba.

Közben az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten felhevítjük, beletesszük a szalonnát és kb. 4 percig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz.

Egy edényben összekeverjük a tojást, a tojássárgáját, a tejszínt és a parmezánt, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a sült szalonnát is. A tojásos szalonnás keveréket a tésztához adjuk, összekeverjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg össze nem áll (a tojás megszilárdul). Finomra vágott petrezselyemmel kínáljuk.

Neked ajánljuk