10 perces bögrés fánk

10 perces bögrés fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 280 gramm joghurt + 2 evőkanál joghurt (nekem még kellett hozzá)
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 280 g joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • olaj
  • porcukor
  • 2 evőkanál joghurt (ha szükséges)

Elkészítés:

A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, hogy nokedli szerű állaga legyen.

2 evőkanál segítségével pár darabot a forró olajba szaggatunk, ha nem tesszük sűrűre, akkor maguktól megfordulnak a fánkok.

Papírtörlőre kiszedjük, hogy az olajat felszívja róla, és ízlés szerint csak porcukorral megszórva vagy lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti