1 tésztából 5 féle, Húsvétra (gluténmentesen)

1 tésztából 5 féle, Húsvétra (gluténmentesen)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 db tojás
  • a továbbá:
  • porcukor
  • baracklekvár
  • eperlekvár
  • Nutella
  • 1 tábla gluténmentes étcsoki
  • 1 tábla gluténmentes fehér csoki
  • francia drazsé
  • dió
  • különböző kiszúrók
  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 db tojás
  • porcukor
  • baracklekvár
  • eperlekvár
  • Nutella
  • 1 tábla gluténmentes étcsoki
  • 1 tábla gluténmentes fehér csoki
  • francia drazsé
  • dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd 4 részre osztjuk, az első 1/4-et kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk, úgyhogy minden másodiknak a közepét pici pogácsa szaggatóval kilyukasztjuk. Sütőlemezre helyezzük.

A második negyedből nyuszikat szúrunk ki, úgy, hogy mindnek párja is legyen, sütőlemezre helyezzük, ezeket is.
A harmadik negyedből pillangókat szúrunk ki, úgy hogy mindegyiknek párja is legyen. Sütőlemezre helyezzük ezeket is.

A negyedik negyedből szíveket, vagy virágokat szúrunk ki, és sütőlemezre rakosgatjuk. A leeső darabokat összegyúrjuk, kisodorjuk, és kis kifliket formázunk belőlük, sütőlemezre helyezzük.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. (Ha légkeveréses programot választunk mindkét tepsi linzert egyszerre meg tudjuk sütni.)
A linzerkarikát lyukas tetejét porcukorral meghintjük, a karikák alsó felébe kiskanállal barack lekvárt teszünk, majd óvatosan ráhelyezzük, a porcukros tetőt. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, a kiflik végeit belemártjuk, és rácsra helyezzük.

A szíveknek a felét csokiba mártjuk, közepére egy gerezd diót ragasztunk, rácsra helyezzük.

A lepkéket málnalekvárral töltjük össze, majd fehér csokiba mártjuk, rácson lecsepegtetjük. Ízlés szerint francia drazséval tovább díszíthetőek.

A nyuszikat Nutellával töltjük meg, és fehér csokival vonjuk be, a szemeit francia drazsék adják.

Ha a csoki megszilárdult, tálra rendezzük vegyesen az 5 fajta linzert.

(Ebből a mennyiségből kb. 20 db sütikénk lesz.)

A linzereket napokkal Húsvét előtt meg lehet sütni, ha nem félünk, hogy Húsvétig el is fogy... Hűtést nem igényel!

Megjegyzés:

A receptet Sarlett69 küldte be. Köszönjük!