Zöldséges quiche kékpenészes és mozzarella sajttal

Zöldséges quiche kékpenészes és mozzarella sajttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt (nálam Nutrie Free gluténmentes liszt)
  • 10 dkg hideg vaj
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tojás
  • a töltelékhez:
  • 1 cukkini
  • 1marék spenót
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • 10 dkg kék-penészes sajt
  • 2 kisebb vagy 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet kakukkfű
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt (nálam Nutrie Free gluténmentes liszt)
  • 10 dkg hideg vaj
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tojás
  • 1 cukkini
  • 1 marék spenót
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • 10 dkg kék-penészes sajt
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet kakukkfű
  • 4 tojás

Elkészítés:

Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étel a quiche. Gluténmentes változatban is nagyon finom.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percre hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta hűl, a cukkinit hosszában szeletekre vágjuk zöldséghámozó segítségével. A hagymát felkarikázzuk, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk.

Húsz perc után a tésztát egy kivajazott, kilisztezett pite sütőbe lapogatjuk úgy, hogy a széleinél vastagabban legyenek. Ezután 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt elősütjük (sütőpapírt rárakva, pl. sütőbabbal leszorítva).

Ezután rakjuk bele a szeletekre vágott cukkinit, hagymát, sajtokat, spenótot, szórjuk rájuk a fűszereket, majd óvatosan öntsük rá a felvert tojást, és rakjuk előmelegített sütőbe. Lassú tűzön (180 fok) készre sütjük. Nagyjából 30 - 35 percre van szüksége.

Megjegyzés:

A receptet Virág Kata küldte be. Köszönjük!