Zöldséges hús pirított tésztával

Zöldséges hús pirított tésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 40 dkg mirelit thai zöldségkeverék
  • 2 kávés kanál wok fűszerkeverék
  • 1 csipet curry
  • víz
  • olaj
  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 40 dkg mirelit thai zöldségkeverék
  • 2 kávés kanál wok fűszerkeverék
  • 1 csipet curry
  • víz
  • olaj
  • 50 dkg tészta

Elkészítés:

A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel és készre főzzük.

Időközben elkészítjük a pirított tésztát: a tésztát kevés olajon egy bevonatos edényben alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sóval ízesítjük. (A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. Úgy késztjük, mint a párolt rizst.)

Tálaláskor a tésztára helyezzük a zöldséges húst.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!