Zöldborsóval töltött sertéskaraj

Zöldborsóval töltött sertéskaraj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csontozott sertéskaraj (4 szelet)
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 10 dkg félig főtt zöldborsó
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • só, őrölt fehérbors
  • a körethez:
  • 20 dkg rizsből párolt rizs
  • 30 dkg sárgarépa
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 60 dkg csontozott sertéskaraj (4 szelet)
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 10 dkg félig főtt zöldborsó
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 20 dkg rizs
  • 30 dkg sárgarépa
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

Rugaszkodj el egy kicsit a megszokottól, készítsd el ezt a különleges töltött húst!

A húst megmossuk, leszárítjuk, és minden szeletet felszúrunk. A szikkadt zsemlét apró kockára vágjuk és összekeverjük a tojással, a tejszínnel, a félig főtt borsóval, sóval, borssal, petrezselyemmel.

Ezt a tölteléket betöltjük a szeletekbe, a húst sózzuk, és az olajon kíméletesen sütjük. Amikor megsült, kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékra öntünk 1 dl vizet, azt összeforraljuk, és a végén meglocsoljuk vele a húsokat.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A brokkoli-rózsákat sós, forró vízben főzzük 4-5 percen át, majd leszűrjük. A répát daraboljuk, és vajon, kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Sózzuk, és amikor roppanósan puha, összekeverjük a brokkolival, megszórhatjuk petrezselyemmel, pörkölt mandulával, és tálaljuk.

A tányérra tesszük a forró zöldséget, a rizst, és mellé a felszeletelt húsokat, amit meglocsolunk szaftjával. A rizst és a zöldségeket is meglocsolhatjuk a zöldség vajas pároló levével.