Zöldbabos lepény

Zöldbabos lepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 nagy mozzarella
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • csipet szerecsendió
  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 nagy mozzarella
  • őrölt fehér bors
  • csipet szerecsendió

Elkészítés:

A zöldbabok két végét levágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük, majd egészen kihűtjük. A tojásokat egy tálba felütjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet szerecsendióval, hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összekeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belehelyezzük a leveles tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Ezután rápakoljuk a roppanósra főzött, és kihűtött zöldbabot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.

Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 20 percig sütjük. Ekkor a sütőből kivesszük, rácsipkedjük a mozzarellát, majd visszahelyezzük a sütőbe, és addig süssük, amíg a sajt ráolvad, a tészta pedig szép pirosra sül. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!