Zöld currys hal

Zöld currys hal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg fehér halfilé (3cm-es darabokra vágva)
  • 2 teáskanál földimogyoró- vagy olívaolaj
  • 1-2 evőkanál zöld curry paszta
  • 400 ml kókusztej
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál halszósz
  • 20 dkg zöld paradicsom (cikkekre vágva
  • néhány szem zöld olajbogyó
  • 1 hosszú friss piros chili fele (kimagozva, vékonyra szeletelve)
  • 1 marék friss thai bazsalikom (ha nem kapunk, akkor sima bazsalikom is jó)
  • párolt jázmin rizs
  • 50 dkg halfilé
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál zöld curry paszta
  • 400 ml kókusztej
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál halszósz
  • 20 dkg zöld paradicsom (cikkekre vágva
  • néhány zöld olajbogyó
  • fél friss piros chilipaprik
  • maréknyi friss thai bazsalikom

Elkészítés:

Egy wokot vagy nagy teflon serpenyőt felmelegítünk (közepesen). Beletesszük az olajat, és addig hevítjük, amíg kis buborékok nem képződnek. Ekkor beletesszük a curry pasztát és további 1 percig főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük.

Beleöntjük a kókusztejet, mérsékeljük az edény alatt a lángot és közepes hőfokon pároljuk 2-3 percig, amíg a keverék kicsit besűrűsödik.

Hozzáadjuk a húslevest, a citromlét, a cukrot és a halszószt, ismét nagyobb fokozatra kapcsolunk az edény alatt és felforraljuk, majd megint közepesre csökkentjük a hőfokot.

Beletesszük a halat, az olajbogyót, a paradicsomot, ízlés szerint a chilit és a bazsalikom felét és 5 percig főzzük (amíg a hal megfő).

A currys halat edényekbe szedjük és főtt jázmin rizzsel tálaljuk.