Zabpehelylisztes piskótatekercs

Zabpehelylisztes piskótatekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 2 csapott evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál GM zabpehelyliszt
  • a töltelékhez:
  • házi sárgaringló lekvár (cukor nélkül eltett)
  • a tetejére:
  • porXukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 2 csapott evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál GM zabpehelyliszt
  • házi sárgaringló lekvár (cukor nélkül eltett)
  • porXukor

Elkészítés:

Glutén- és cukormentesen is készülhet remek desszert.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, és a lisztet.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

A papírt lehúzzuk róla. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral megkenjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Szeletekre vágva, porXukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!