Vörös bársony torta gránátalmás-csokoládés krémmel

Vörös bársony torta gránátalmás-csokoládés krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói egy kb. 20 cm-es tortaformához:
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 evőkanál holland kakaó
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg tejföl
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 db piros ételfesték (10 g-os)
  • 1 teáskanál ecet (10 %-os)
  • a gránátalmás-csokoládés krémhez:
  • 5 dkg fehér csokoládé (Milka)
  • 1,5 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 15 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db gránátalma
  • a bevonáshoz:
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál holland kakaó
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg tejföl
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 db piros ételfesték (10 g-os)
  • 1 teáskanál ecet (10 %-os)
  • 5 dkg fehér csokoládé (Milka)
  • 1,5 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 15 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db gránátalma
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A puha vajat keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a kakaót, az egész tojásokat, a tejfölt, a vaníliaaromát, az ételfestéket és az ecetet. Ezután pár perc alatt alaposan összekeverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, és hozzászitáljuk a vajas-cukros keverékhez. Ezután a tésztát simára keverjük. A tortaformát kizsírozzuk, -lisztezzük, végül pedig egyenletesen belesimítjuk a simára kevert tésztát.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 percig sütjük (Én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

A Hulala (vagy habtejszín) feléhez hozzáreszeljük a narancshéjat, majd majdnem forráspontig melegítjük. Ekkor vegyük le a tűzről, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt fehér csokoládét, és kevergetve felolvasszuk. Ezután hagyjuk visszahűlni. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Ezután hozzáadjuk a visszahűtött csokoládét és a gránátalma magokat, majd alaposan össze keverjük.

A maradék Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez. A teljesen kihűlt tortalapot két egyenlő lappá vágjuk, majd az alsó lapot egy tálcára helyezzük. Ezután rákenjük a gránátalmás-csokoládés krémet, majd rátesszük a másik tortalapot.

A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd óvatosan a torta tetejére öntjük, és rákenjük. Ezután hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

A fehér csokoládét gőzfürdő fölött szintén felolvasztjuk, majd rácsorgatjuk a megszilárdult csokoládéra. Végül ízlés szerint díszíthetjük még gránátalmával.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk. A tésztája finom szaftos, melyhez nagyon jól illik a narancsos-gránátalmás mascarpone krém.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!