Virslis „lábtörlő”

Virslis „lábtörlő”
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 x 35 cm-es „
  • lábtörlő”
  • -höz:
  • 5-6 pár virsli
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • a lekenéshez:
  • 1 kisebb tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5-6 pár virsli
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kisebb tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk kb. 1 dl langyos, cukros tejbe, majd felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval. A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a maradék langyos tejet, hozzáadjuk az olajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Ezután rákanalazzuk a sóval összekevert lisztet, majd indítsuk el a dagasztóprogramot, és megdagasztjuk a tésztát. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát!)

Ezután a tésztát áttesszük egy lisztezett tálba, majd langyos helyen 40 percig kelesszük.

AA megkelt tésztát lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk – kb. 20 x 35 cm-re. Ezután a hosszabbik oldalán (a két keskenyebbik oldalán kb. 2 cm-es részt egyben hagyva), éles késsel (vagy pizza vágóval) 2 cm-es csíkokra vágjuk, és a tésztacsíkok közé virslit fűzünk be. (Azért kell a 2 cm-es tésztakeret, hogy ne csússzanak szét a virslis szalagjaink.)

Végül a tetejét lekenjük a felvert tojással.
160 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésnél) kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő felénél kivesszük, majd ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk. Jól illik hozzá a mustár, majonéz, ketchup.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!