Vietnami grépfrútos saláta

Vietnami grépfrútos saláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 vörös grapefruit (meghámozva, a fehér, keserű része eltávolítva, cikkekre vágva és felkockázva)
  • 2 lila mogyoróhagyma (vékonyra szeletelve)
  • 1 evőkanál mentalevél
  • 1 evőkanál koriander levél
  • 1 evőkanál thai bazsalikom (vagy sima)
  • 2 homárfarok húsa kis darabokra vágva (elhagyható)
  • az öntethez:
  • 2 szár citromfű (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 2 evőkanál friss vörös grépfrút lé
  • 2 evőkanál édes chili szósz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál halszósz
  • fél teáskanál szezámolaj
  • 2 vörös grapefruit
  • 2 lila mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál mentalevél
  • 1 evőkanál koriander levél
  • 1 evőkanál thai bazsalikom
  • 2 homárfarok húsa
  • 2 szár citromfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss vörös grépfrút lé
  • 2 evőkanál édes chili szósz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál halszósz
  • fél teáskanál szezámolaj

Elkészítés:

Az öntethez keverjük össze a citromfüvet, a fokhagymát, a grépfrút lét, a chili szószt, a halmártást és a szezámolajat és hagyjuk állni, amíg összeállítjuk a salátát.


Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott grépfrútot, a mogyoróhagymát, a menta-, koriander- és bazsalikom leveleket. (Ha homárt is adunk hozzá, azt a tetején osszuk el egyenletesen.)

Locsoljuk meg az öntettel és ízlés szerint magában vagy friss ropogós bagettel kínáljuk.