Veszprémi rucás káposzta

Veszprémi rucás káposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor friss kapor
  • 4 db kacsacomb
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk, megsózzuk, majd zsíron hirtelen kisütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsírban átsütjük a karikára vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és pár perc alatt összepároljuk.

Egy cserépedény vagy egy kacsasütő aljára szedjük a káposztát, ráfektetjük a combokat, valamint szalonna- és kolbászszeleteket.

Felöntjük 3dl vízzel, és forró sütőben ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!