Vega lasagne

Vega lasagne
Elkészítési idő
4,0 25 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 12 db lasagnelap
  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg sárgarépa
  • 10 dkg márvány sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárga
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • reszelt szerecsendió
  • bors
  • 12 db lasagnelap
  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg sárgarépa
  • 10 dkg márvány sajt
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A karikázott répát sós vízben puhára főzöm, akárcsak a rózsáira szedett brokkolit.

Leszűrve, külön-külön pürésítem 1-1 tojással, tojássárgával, deci tejföllel, és ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval.

Olvasztott margarinon pirítom a lisztet 1 percig, utána tejjel felöntve, sóval, szerecsendióval sűrűre főzöm.

A felét egy hosszúkás tálba kenem, a lasagnelapok harmadával fedem, erre kerül a répapüré, megint lasagnelap, a brokkolipüré, lasagnelap.

A tetejét a maradék mártással kenem, reszelt sajttal szórom.

Forró sütőben 40-45 percet sütöm.