Ünnepi meggyleves

Ünnepi meggyleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg mirelit meggy vagy meggybefőtt
  • 1 evőkanál puncs ízű pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg mirelit meggy vagy meggybefőtt
  • 1 evőkanál puncs ízű pudingpor
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A meggyet 1,2 l vízben feltesszük főzni. Ha befőttet használunk, akkor a levével együtt töltsük a főzőedénybe és hígítsuk fel erre a mennyiségre.

Felforraljuk, ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel, és kb. 10 percig főzzük. Közben a tejszínben csomómentesen eldolgozzuk a pudingport, ízlés szerinti cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez. 1-2 perc alatt besűrítjük, langyosan tálaljuk.

Ha szeretjük, 1-2 evőkanál vörösbort is tehetünk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!