Újévi lencseleves főttojással

Újévi lencseleves főttojással
Elkészítési idő
5,0 14 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 dkg vörös lencse
  • 3 dl víz
  • 1 babérlevél
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 6 dkg vöröshagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • fél teáskanál ecet
  • 1 kemény tojás
  • 20 dkg lencse
  • 20 dkg vegyes leveszöldség
  • 20 dkg burgonya
  • 2 pár füstölt virsli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szál zellerzöldje
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 20 szem bors
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 db babérlevél
  • citromlé

Elkészítés:

A vörös lencsét 3 dl forró vízben a babérlevéllel 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét.

Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, ráöntjük a főtt lencsét és az ecetet, megsózzuk és tovább főzzük 5 percig.

A kemény tojást kockákra vágjuk, a levessel fogyasztjuk.