Túrós pite

Túrós pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg sima liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • a t töltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 3+1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csipet só
  • 50 dkg sima liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 3+1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csipet

Elkészítés:

Mivel, a tésztát nem kell pihentetni, ezért, érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vanília pudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt és habverővel, jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.

A túrót, egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát, és a már kihűlt vanília pudingot. Az egészet, gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és lisztezett munkalapon, tepsi méretűre nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe. (A tepsi mérete: 25×35 cm.)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és egy csipet sóval. Óvatosan hozzákeverjük a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával egyenletesen megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!