Túrós császármorzsa részeges szilvakompóttal

Túrós császármorzsa részeges szilvakompóttal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl rum
  • 1 db citrom
  • 2 ek. mazsola
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl rum
  • 1 db citrom
  • 2 ek. mazsola
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:

A felezett, magozott szilvát 180 fokon sütöm 15 percig.

A vörösbort fele cukorral, rummal, fahéjjal, vaníliarúddal, citromlével főzöm fel és kevés vízben oldott keményítővel sűrítve mehet bele a szilva.

A tojássárgát, 5 dkg cukorral kikeverem és mazsolát, áttört túrót, lisztet hozzáadva összedolgozom.

A maradék cukorral felvert fehérjehabot beleforgatom.

Olvasztott vajjal kikent tepsibe halmozom a masszát és 160 fokon megpirítom a tetejét, ekkor morzsálom és további 30-35 percet sütöm.

A szilvakompóttal tálalom.